Aktiviteter

Bredareds föreningar, kyrkan samt privata aktörer har tagit fram Bredareds föreningskalender.
Det är en kalender där ni kan ta del av allas aktiviteter/program som sker under året.
Bredareds föreningskalender

Samtliga Hembygdsföreningens aktiviteter görs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Program för hösten 2019

Torpvandring, söndag 29 september, kl 14.00-17.00

Åke Magnusson och Clas-Göran Bengtsson guidar oss vid några av Bredareds torp och andra sevärdheter.
Vi träffas vid Bygdegården kl 14.00 eller vid Frugården kl 14.15.

Ta med egen fika, kläder efter väder.
Vid sämre väder kommer vi kunna fika under tak.

Fotboll i Bygdegården, lördag 19 okt, kl 15.30-21.00

Planera redan nu in en eftermiddag/kväll med likasinnade!

16.00
Vi värmer upp med tipsextra där hembygdsföreningens egna fotbollsexperter tagit fram ett andelstips , som du naturligtvis kan köpa en andel i.

18.30
Kvällens huvudmatch är en toppmatch från någon av de europeiska ligorna. I skrivande stund är det ej klart vilken det blir.

Korv med bröd, dryck och snacks kommer finnas till försäljning.

Intressanmälan företrädesvis vis sms till Kjell 0703-730956 eller Hans 0733-373586

Hantverksdag, söndag 27 oktober, 14.00-17.00

Välj en av följande tre aktiviteter:
-Vill du lära dig arbeta med halm? Då anmäler du dig till denna aktivitet som Lennart Eriksson kommer hålla i.

-Gör ditt egna tovade sittunderlag. Möjlighet finns att börja från grunden med att karda ullen för att under vägledning av Karin Larsson sedan tova sittunderlaget.

-Bind en egen vinterkrans att användas som dörrdekoration eller till Alla helgons helgen. Ann-Mari Persson kommer lära oss alla knep.

Kostnad: 300kr inklusive material
Föreningen bjuder på fika.

Endast föranmälning! Begränsat antal/grupp

Anmälan och frågor till: (gärna via sms/mail)
Gunilla L 0708-757502 el. gunilla@holmasa.se

Julmarknad, lördag 30 november, kl 10.00-13.00

Ta med vänner och bekanta på traditionsenlig julmarknad i Bygdegården med lotteri och servering.

Utställarna kontaktar Kicki Persson, 0703-759026

Luciafirande, fredag 13 december, kl 19.00

I Bredareds kyrka bjuder Lucia med följe och kören på sång.
Arrangemang i samarbete med Svenska Kyrkan

Program för våren 2020

Julgransplundring, söndag 12 januari, kl 15.00

Rune och Sten underhåller med traditionella låtar medan vi dansar kring granen med Inger Rydberg. Även tomten har lovat att hälsa på.

Kostnad: vuxen 50kr, barn 25kr
Fika ingår i entrén.

Årsmöte, söndag 23 februari, kl 15.00

Alla medlemmar hälsas välkomna. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Kom och gör din röst hörd. Föreningen bjuder på kaffe med dopp.

Vi tar gärna emot förslag på vad just du vill att Hembygdsföreningen skall anordna för aktiviteter. Ring någon i styrelsen eller skicka ett mail till: bredaredshembygdsforening@gmail.com