Aktiviteter

Bredareds föreningar, kyrkan samt privata aktörer har tagit fram Bredareds föreningskalender.
Det är en kalender där ni kan ta del av allas aktiviteter/program som sker under året.
Bredareds föreningskalender

Samtliga Hembygdsföreningens aktiviteter görs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi tar gärna emot förslag på vad just du vill att Hembygdsföreningen skall anordna för aktiviteter. Ring någon i styrelsen eller skicka ett mail till:
bredaredshembygdsforening@gmail.com

Program för våren 2020

Julgransplundring, söndag 12 januari, kl 15.00

Rune och Sten underhåller med traditionella låtar medan vi dansar kring granen med Inger Rydberg. Även tomten har lovat att hälsa på.

Kostnad: vuxen 50kr, barn 25kr
Fika ingår i entrén.

Årsmöte, söndag 23 februari, kl 15.00

Alla medlemmar hälsas välkomna. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Kom och gör din röst hörd. Föreningen bjuder på kaffe med dopp.

Musikquiz, lördag 14 mars, kl 18.00-23.00

Trubaduren Henrik Grönberg guidar oss igenom en musikquiz med blandade frågor och svårighetsgrad. Det vinnande laget går hem med en välfylld korg med diverse trevliga och välsmakande godsaker.
Mat kommer finnas till försäljning innan musikquizen börjar.
Serveringen är öppen under hela kvällen.

OBS! Musikquizen startar kl 19.00.

Entré: 150 kr

Vi tar gärna emot en intresseanmälan så att vi vet hur mycket mat som behöver införskaffas samt att det är begränsad plats i Bygdegården. Först till kvarn…..
Intresseanmälan kan skickas till:
bredaredshembygdsforening@gmail.com
Kicki P 0703-759026 eller Kjell O, 0703-730956

Om ni har önskemål om att få bilda lag med några andra så meddela detta när ni anmäler er.

Tipspromenad, söndag 5 april, start mellan 14.00 och 15.00

Som traditionen bjuder utgår första tipspromenaden för året från Bygdegården. Kluriga frågor har utlovats!
Serveringen är öppen från kl 14.00 och det ges tillfälle till fika före eller efter promenaden.
Denna aktivitet anordnar vi i samarbete med BIF.

Unos Djur uppstart, söndag 19 april, kl 15.00

Nya som erfarna värdar är hjärtligt välkomna för att dela erfarenheter och tankar. Inga-Lill kommer och berättar om personen bakom skulpturerna och vi får även möjlighet att dela erfarenheter och tips.

Om intresse finns kommer vi vid lämpligt tillfälle kunna erbjuda en utbildning kring värdskap och guidning i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Mer info kommer.

Har du inte varit värd innan? Tveka inte på att delta så får du veta mer. Teckningslista kommer att finnas, så ta med den egna almanackan!

Anmälan (gärna SMS) till Henry Persson, tel 0732-114027 helst före tors 16/4.

Vi bjuder på fika!

Valborgsfirande, tors 30 april, kl 18.00- ca 20.00

I år kör vi firandet traditionsenligt den 30/4. Vi samlas utanför Bygdegården, där vi har en brasa, kören sjunger vårsånger och vi skålar in våren med lite mousserande dryck.

(Vid regn sjunger kören inne i Bygdegården)

Fixardag i maj

Datum inte betämt ännu, vv håll utkik på Facebook och i era mailkorgar.

Vi skulle behöva er hjälp med att rusta upp/fixa Bygdegården.
Allt ifrån målning, fejning, plantering, lättare renovering behöver göras.
Vill du hjälpa till? Meddela Hans, 0733-373586, så berättar han om du behöver ha med dig något speciellt som tex skruvdragare, spade, etc.
Alla kan hjälpa till!

Vi bjuder på macka och kaffe.